2013. december 23., hétfő

Karácsonyi sütemény válogatás

Azt gondoltam, hogy készítek egy válogatást a blogról karácsonyi süteményekből. Mondjuk már nagyon nyakunkon van az ünnep, de ha valaki szeretne még sütni valami izgalmas süteményt, annak szívesen adok ötletet.



1. Aki valami ropogós kekszre vágyik és szereti a csokoládét, annak szívesen ajánlom a Mogyorós csokis cookie-t, ami ugyan fűszerezésében nem karácsonyi, mégis fantasztikus nassolni való, és a mogyoró és csoki talán egy kicsit ünnepivé is teszi.



2. Nálunk mindig az ünnepi asztal desszertszekciójának része a Raffaello, de nem ám a túrós változat, hanem egy krémes, mandulás édesség. Egyik kedvenc desszertem, és karácsnyi is, itt az idő az elkészítésére!



3. Nem tudom, lehet nem mindenkinél, de nálunk Karácsonykor mindig előkerül a Mákos guba, ami egyszerű bájával emeli az ünnep fényét.




4. Szintén Karácsonyi kedvenc a Non plus ultra ami munkás sütemény ugyan, de rengeteg lesz belőle, viszont sajnos hamarabb elfogy, mint elkészül.



5. Gyömbér. Minden karácsonyi fűszerkeverék lelke, hogy maradhatna ki tehát éppen a Gyömbéres keksz?



6. Aki egy elegánsabb, savanykásabb süteményre vágyik az ünnepi édesség zabálás tömkelegében, az egyen Citromkrémes pitét, ami üdeségével felfrissíti az embert a rengeteg édes süti között.



7. Pozsonyi kifli. A bevált klasszikus. Akinek nincs "legjobb" kifli receptje az süsse meg ezt a Lajos Mari félét. Gyönyörű tészta, öröm látni, ahogy sül a sütőben.



8. Aki nagy adagban szeretne rengeteg kekszet sütni, ami akár évekig eláll, és szalaggal átkötve gasztroajándéknak is jó, az válassza a Mandulás kétszersültet ami minden hozzá fűzött reményét valóra váltja!



9. Ismét egy Lajos Mari-féle gyönyörűség: a Marcipános-mandulás korong, ami munkás sütemény ugyan, de mennyei!!
 



10. Csokis pöfeteg azoknak, akik menthetetlen csoki fanok, és imádják az édes süteményeket.




11. Gordon Ramsay Kávés mandulatortáját azoknak ajánlom, akik szeretik a kiadós reggeliket. Milyen szép is elképzelni egy nagy szelet tortát vajjal megkenni és elfogyasztani 25.-én reggel egy meleg köntösbe bugyolálva, finom tejeskávéval...



12. Gyerekeknek Vaníliás almachips, amit szép fóliába csomagolva ajándékba is adhatunk.



13. Szintén egy karácsonyi ajándékötlet: Fahéjesszencia. Süteménybe, forralt borba remek!



14. Egy lustáknak való sütemény: Karácsonyi püspökkenyér. Kevés vele a munka, nagy érte az elismerés. Nem ez minden elfoglalt háziasszony álma?


15. Ajándéknak, nasinak is tökéletes a Házi csokoládé, amit tetszés szerinti karácsonyi formákkal kiszaggathatunk. Fóliába csomagolva gyönyörű és finom ajándék.




+1. Hogy a Szilveszterre is gondoljunk: Sajtos perec. Kiváló nassolni való a sok édes után...




A receptek a korábbi bejegyzéseim, és mindet nagyon jónak tartom, ezért is bátran ajánlom őket akár Karácsonyra, akár a további téli hónapokra. Jó nézelődést, sütögetést és áldott Karácsonyt kívánok mindenkinek! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése