2013. március 16., szombat

Raffaello golyó

Ez az egyik kedvenc desszertem. A puha krémszerű massza a roppanós mandula és a kókuszreszelék tökéletesen kiegészítik egymást. Ahányszor kínáltam valakit ezzel a sütivel, annyiszor dicsérték meg, és kérték el a receptjét. Hát igen, mondjuk nem az igazi raffaello, de nagyon nagyon közel jár hozzá. Ezzel zárom a bevezető szövegemet: Raffaello, többet mond minden szónál. :) Jó étvágyat.



Hozzávalók


- 1,5 dl víz

- 30 dkg kristálycukor

- 25 dkg tejpor

- 25 dkg margarin

- 10 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez

- hámozott egész mandula


Elkészítés

  1. A cukrot és a vizet kis lángon, forrástól számított kb. 5-7 perc alatt sziruppá főzzük. Olyan állagúnak kell lennie, mint a zselatin kihűlés előtt. Akkor jó, ha átlátszó színe van. 
  2. Kanalanként adagoljuk hozzá a tejpor felét, és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a margarint, és a maradék tejport, végül a 10 dkg kókuszreszeléket.
  3. Tegyük hűtőbe, vagy hideg helyre pár órára, vagy akár egy éjszakára. (Minimum addig kell hűteni, amíg formázható nem lesz. Körülbelül 4-5 óra.)
  4. A masszából golyókat formázunk, a közepükbe mandulát nyomunk, és meghempergetjük kókuszreszelékben. Felhasználásig hűtőben tartsuk. 

Tálalási javaslat

Kis muffin papírkákban is kínálhatjuk, nagyon aranyosan néz ki úgy.
Ha valaki nagyon ragaszkodik az ostyához is, mint a Raffaello szerves részéhez, akkor nyugodtan tördeljen bele ízesítetlen ostyát, bár anélkül is nagyon élvezhető édességet kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése