2013. március 29., péntek

Mákos guba egyszerűen

Szerencsére már nem esik a hó, helyette kaptuk az esőt. Mindenesetre én már ezt is javulásnak tudom be. Nagypéntek lévén ma igyekeztünk könnyebb ételeket enni, ezért egy lightos zöldbab leves után ez volt a második fogás. Ez az az édesség, ami desszertnek is tökéletes. Ezt is különféleképpen el lehet készíteni, például sütőben megpirítani az egész rakást, vagy hozzáadni reszelt almát. Ez a legegyszerűbb változat:



Hozzávalók /nagy adag, 7-8 főre/


- 12 darab kifli (lehet szárazabb is)

- 1 liter tej

- 1 evőkanál vaníliás cukor

- 1 evőkanál kristálycukor

- darált mák porcukorral elkeverve

Elkészítés

  1. A kifliket felszeleteljük.
  2. A tejet felforraljuk a cukrokkal.
  3. A kifliket egy nagy tálba tesszük, és lecsorgatjuk a tejjel.
  4. Mákkal tálaljuk. 

Megjegyzés

Ez persze egy nagyon leegyszerűsített recept, amit mindenki variálhat kedvére. Tehetünk a tejbe vaníliarudat, vagy ha a kifliket kivajazott tálba tesszük, akkor betehetjük a sütőbe megpirítani a tetejét. (Nálunk a család szottyosan jobban szereti.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése