2013. február 18., hétfő

Mogyorós csokis cookie

Az amerikaiak nagy találmánya a cookie. Ennek a receptnek nagy előnye, hogy sokáig eláll (anélkül, hogy minősége változna) és hogy nagyon finom, természetesen... Akár két-három hétig is eltartható. Azt a süteményt egy amerikai szakácskönyvből sütöttem meg először, ott a mennyiségek cup-al vannak megadva. Így írom le ide is. (1 cup = 250 ml)





Hozzávalók:


- 2 és 1/4 cup liszt (315g)
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- 1 cup megpuhított vaj (250g)
- 3/4 cup kristálycukor (150g)
- 3/4 cup barnacukor (150g)
- 2 nagy tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg felkockázott étcsoki
- 1 és 1/2 cup aprított mogyoró

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 190°-ra.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót és a szódabikarbónát.
  3. A vajat és a cukrokat keverjük habosra robotgéppel. Üssük hozzá a tojást, és keverjük alaposan össze az egészet. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és keverjük addig ameddig összeáll. Végül keverjük bele a mogyorót és a csokidarabokat is.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljuk a masszát egy kanál segítségével. Terülni fognak a sütés folyamán, úgyhogy ne rakjuk túl közel őket egymáshoz.
  5. 10-15 percig sütjük, ameddig a szélei halványbarnává nem válnak.
  6. Három nagy tepsi lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése