2014. február 16., vasárnap

Brownie fehércsoki darabokkal és dióval

Ez egy fantasztikus recept. A kedvenc brownie-m. Már egyszer volt a blogon, még az ősidőkben, de most megint (azóta már többször is) megsütöttem, és úgy gondoltam, megint kirakom, mert ez a recept, tényleg nyerő. És durván finom. A dió ropogós, a tészta széle szintén, a belseje puha, (mit puha? szétolvad az ember nyelvén...) a fehér csoki darabkák pedig karamellizálódnak... Fantasztikus... És nem lehet vele mellé fogni...
Legjobb akkor, amikor már nem forró, és egy kicsit már keményedett a széle. Nem lehet vele betelni. Egy pohár tejjel pedig maga a mennyország...


Hozzávalók


- 10 dkg étcsokoládé

- 125 g vaj

- 2 nagy tojás

- 15 dkg kristálycukor

- 1 evőkanál vaníliás cukor

- fél cup liszt (cup hiányában 2,5 dl-es bögre)

- 1 cup dió

- 12 dkg fehér csokoládé


Elkészítés

  1. A vajat és a csokit összeolvasztjuk, majd félre tesszük hűlni.
  2. A tojást és a cukrokat alaposan kikeverjük. A kihűlt csokit hozzáöntjük, majd a lisztet is. Az apróra vágott diót és csokit egy spaktulával hozzákeverjük. 
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°-on körülbelül 30 percig sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Haha, egy rugóra jár az agyunk! :D Nagyon guszta, cserealap egy kocka diós-banános brownie? :D

    VálaszTörlés