Nagyon nagyon finom sütemény, igazi amerikai recept. Kívül ropog, kicsit ragacsos, a fehércsoki pedig karamellizálódott benne. És nem hülyék az amerikaiak, tényleg úgy a legjobb, ha tejbe mártogatjuk. :) Nagyon egyszerű és nagyon gyors. :)
Hozzávalók
- 2 és 1/4 cup liszt (315g)
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- 1 cup megpuhított vaj (kb. 180 g)
- 3/4 cup kristálycukor (150g)
- 3/4 cup barnacukor (150g)
- 2 nagy tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél cup apróra vágott mogyoró
- fél cup fehér csokicsepp
1 cup = 1 db 2,5 dl-es bögre
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 190°-ra.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót és a szódabikarbónát.
- A vajat és a cukrokat keverjük habosra robotgéppel. Üssük hozzá a tojást, és keverjük alaposan össze az egészet. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és keverjük addig ameddig összeáll. Végül keverjük bele a mogyorót és a csokidarabokat is.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljuk a masszát egy kanál segítségével. Terülni fognak a sütés folyamán, úgyhogy ne rakjuk túl közel őket egymáshoz.
- 10-15 percig sütjük, ameddig a szélei halványbarnává nem válnak.
- Három nagy tepsi lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése