2015. március 5., csütörtök

Duplacsokis keksz - 4 összetevővel

15 de legfeljebb 20 perc alatt elkészíthető kekszről van szó, ami bámulatosan finom és mindőssze négy hozzávalóból áll. És ez nem kamu... nem az a fajta kevés hozzávalós sütemény, amiben csak az "extra" hozzávalókat számolják... Bár a kevés összetevője ellenére nem mondanám rá, hogy olcsó, hiszen 5 púpos evőkanál nutella kell hozzá, ami szinte egy fél üveg, de nagyon nagyon megéri!! Nagyon finom keksz, a belseje puha, a széle ropogós, és a fehércsoki valami eszméletlen benne. Karamellizálódik, így olyan, mintha puha karamell kockákra harapna az ember... Akit zavar, hogy kicsit fakó a színe, az adjon hozzá egy csapott evőkanál sötét cukrozatlan kakaót, így sötétebb lesz. (Ebben az esetben érdemes egy kevés tejet is beleadni, mert a kakaó nagyon "sűrít".) Lényeg a lényeg: egyszerű, gyors, próbálják ki!



Hozzávalók


- 5 evőkanál nutella
- 5 evőkanál liszt
- 1 nagyobb tojás
- 3 sor fehércsoki

Elkészítés


  1. A fehér csokit durvára vágjuk, a hozzávalókat pedig összekeverjük. A masszát sütőpapírral lefedett tepsibe adagoljuk egy kanál segítségével. Ne rakjuk közel egymáshoz a kupacokat, mert terülni fog.
  2. 180°-os előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Ha ropogósan szeretnénk, akkor pár perccel tovább. Kicsit hagyjuk hűlni a tepsin, majd fogyasztható. A tej remek kisérője ennek a finomságnak! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése