2014. augusztus 7., csütörtök

Sárgabarackos mogyorós kefires süti

Ha valami túrósra vágynak, de nincs túrójuk otthon, akkor készítsék el ezt a kefires csoda sütit, teljesen olyan, mintha túrósat sütöttek volna. Másik előnye, hogy rendkívül gyorsan elkészül, pillanatok alatt minimális munkával összedobható, ám az eredmény egy puha, finom édesség lesz. Barack helyett lehet szilvával, vagy meggyel is készíteni. A mogyoró a tetején meg csak hab a tortán, bátran elhagyható, vagy variálható az is. Különösen tetszett, hogy a puha barack szinte lekvárrá puhult a tetején... Nagyon finom sütemény, nem érdemes kihagyni.




Hozzávalók


- 2 pohár joghurt (2x140g)

- 2 pohár cukor

- 1 pohár olaj

- 4 egész tojás

- 4 pohár liszt

- 1 csomag sütőpor

- 25 dkg sárgabarack (vagy más gyümölcs)

- 1 kis maréknyi durvára vágott mogyoró

- tálaláshoz porcukor




Elkészítés

  1. A joghurtot öntsük ki egy tálba, a poharát mossuk el, ezzel adagoljuk a többi hozzávalót. Spaktulával keverjük csomómentesre a barack és a mogyoró kivételével a hozzávalókat.
  2. A barackot magozzuk ki, vágjuk kisebb darabokra.
  3. A tésztát öntsük egy magasfalú sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk el, majd egyenletesen szórjuk rá a barackokat és a mogyorót.
  4. 180°-os sütőben süssük bő fél órát. Akkor jó, ha a széle egy kissé megpirult. Porcukorral megszórva kínáljuk.







1 megjegyzés: