2014. július 3., csütörtök

Pogácsa - egyszerűen, gyorsan

Nagyon finom pogácsa, hajtogatás nélkül. A tényleges munka vele körülbelül fél óra, a többit elvégzi a hűtőszekrény. A hűtés és a zsír miatt nagyon jó állagú pogácsa lesz, a nyers tésztával pedig nagyon könnyű dolgozni. Egy olyan nénitől kaptam a receptet, aki a legjobb süteményeket süti Cserépfalun. Ez csak elég jó ajánló levél, nem? :)



Hozzávalók


- 50 dkg liszt


- 25 dkg margarin


- 1 tetős kanál zsír


- 2 tojássárga


- 3 dkg élesztő


- 1 teáskanál só


- 1 teáskanál cukor


- 1 kis pohár tejföl (2 dl)

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben a cukorral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Egy ruganyos tésztát kell kapnunk, hogyha nagyon ragadna, akkor egy kevés lisztet adjunk még hozzá.
  2. A tésztát tegyük egy tiszta neylon zacskóba, és nyomjuk ki belőle a levegőt, majd zárjuk le, de úgy, hogy maradjon a tésztának hely duzzadni. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  3. Másnap reggel gyúrjuk át, majd nyújtsuk 1 ujjnyi vastagra, rácsozzuk be, szaggassuk, és nagyon forró sütőben (200°-on) süssük addig, ameddig pirosra nem sül a teteje. Ez körülbelül 15-20 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése