2013. szeptember 27., péntek

Mogyoró torta

Nagymamám a minap beállított hozzánk egy torta alappal és egy marék mogyoróval. Mondjuk ez nem volt meglepő, mert Édesanyámnak volt a születésnapja. Mogyorós krémet csináltam hozzá, bár egy kis csalással, mert Nagymamám utasításai szerint készítettem el. A torta alapja egyszerű hat tojásos diós piskóta, de lehet ilyen piskótával is készíteni. A torta - talán mondanom sem kell - nagyon finomra sikerült. 





Hozzávalók a mogyorós krémhez


- 10 dkg mogyoró

- 1 dl tej

- 20 dkg kristálycukor

- 2 ek. vaníliás cukor

-1 bő evőkanál rum

- 20 dkg margarin vagy vaj


- 1 evőkanál liszt

- díszítéshez egy kis marék mogyoró, tetszés szerint étcsokoládé



Elkészítés

  1. A tejet és a cukrokat felforraljuk, majd ha a cukor feloldódott a tejben adjuk hozzá a finomra őrölt mogyorót és a lisztet. Sűrítsük be, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. Még langyosan keverjük bele a margarint és a rumot, majd hűtsük ki teljesen. 
  2. Ha kihűlt kézi robotgéppel keverjük ki a krémet, addig ameddig kivilágosodik. 
  3. Töltsük meg a tortát, a tetejét durvára vágott mogyoróval és reszelt étcsokoládéval díszítsük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése