2013. július 22., hétfő

Gombás penne fokhagymával és petrezselyemmel

A gomba a kedvencem. Annyira finom illata van mikor friss! És amikor serpenyőben párolgatom majorannával és egy kis borssal... Hm... már az illatával is jól tudnék lakni. Erre még jön egy nagy adag sós borsos fokhagymás tejföl és aprított petrezselyem. Így belegondolva én magában is megenném, tészta nélkül... Egyszerűen elkészíthető fél óra alatt kész van és hihetetlenül finom. Nálunk gyakran előforduló vendégek az ilyesfajta tészták: gombával, apróra vágott sonkával vagy kukoricával. Tehát ha nem szereted a gombát próbáld ki hússal, vagy más zöldségekkel. Nem fogsz csalódni.




Hozzávalók


- 500 g gomba (vegyesen)

- 500 g tészta (penne)

- só, bors, majoranna

- 3 gerezd fokhagyma

- 3 nagy (nagyon nagy) evőkanál tejföl

- 1 kis csokor petrezselyem


Elkészítés

  1. A gombákat szeleteljük fel vékonyra. Melegítsünk olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, majd dobjuk rá a gombát és sózzuk meg. Nem kell alá víz, mert a sótól egy kicsit levet enged. Időnként megkeverve pároljuk addig, ameddig össze nem esik. Ilyenkor nagyon jó az illata. Fűszerezzük borssal, majorannával.
  2. Ezalatt a tésztát főzzük ki a tasakon feltüntetett idő alatt.
  3. A tejfölt keverjük ki a pépesített fokhagymával, sóval és borssal. A petrezselymet vágjuk apróra.
  4. A tésztát szűrjük le, tegyük egy tálba és keverjük össze a gombával, a petrezselyemmel és a tejföllel. Mi otthon reszelt parmezánnal megszórva ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése