2013. június 8., szombat

Tejfölös paprikás csirke

Ez az étel az egyik kedvenc magyar ételem. Szeretem a gulyáslevest is, nagyon, meg a palacsintát is, de a paprikás csirke az első számú favorit. Akik nem próbálkoztak még ennek a fogásnak az elkészítésével, azoknak azt üzenem, hogy ne féljenek belefogni a főzőcskézésbe, mert igazán egyszerű megcsinálni. A legideálisabb kísérő hozzá a galuska. Jó étvágyat.




Hozzávalók


- 6-8 egész csirkecomb

- 1 nagy fej vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 1 bő evőkanál gulyáskrém (ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető)

- 2 kiskanál pirospaprika (+ a habaráshoz)

- 1 paradicsom, 1 TV paprika

- frissen őrölt bors

- só

- 3 dl tejföl

- 2 ek. liszt (habaráshoz)

- kevés víz

- olaj


Elkészítés

  1. A hagymát vágjuk apróra, és egy nagy fazékban egy kevés olajon dinszteljük meg.
  2. Ezalatt a combokat tisztítsuk meg és vágjuk ketté a csontok találkozásánál. 
  3. Adjuk a hagymához a gulyáskrémet, a fokhagymát, és fűszerezzük meg. Vegyük le a tűzről, szórjuk bele a pirospaprikát, és öntsünk hozzá 1 dl vizet. Tegyük bele a husikat és öntsünk hozzá még körülbelül 2 dl vizet. Forgassuk át a szafttal a húst, hogy mindenhol befedje. Nem kell, hogy ellepje a víz a csirkét. Dobjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a paprikát is. Így főzzük meg a húst körülbelül 1 óra alatt, addig ameddig megpuhul.
  4. A tejfölt nagyon alaposan keverjük el a liszttel adjunk hozzá 1 lapos evőkanál pirospaprikát. A husi szaftjából egy merőkanálnyit keverjünk a tejfölhöz, majd az egészet öntsük a csirkéhez.
  5. Rottyantsuk össze az egészet. Galuskával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése