2013. június 20., csütörtök

Joghurtos málnatorta

Na igen. Ez a torta sajttortának indult. Már kikevertem a tojást, a tejszínt felvertem, amikor észrevettem, hogy a mascarpone kicsit pálpusztai illatú. Najó. Nem kicsit. Szóval enyhe idegösszeomlás után kellett egy B terv. Ez volt a joghurt. A torta nagyon finom lett. Őszintén nem gondoltam volna, hogy ennyire ízleni fog. nagyon jó ötlet volt a kekszes alapba a mogyoró, fantasztikusan feldobta vele az egész tortát. Akinek nincs otthon ilyen, az használjon mandulát vagy diót.



Hozzávalók 


Az aljhoz
- 12 dkg háztartási vagy édes keksz

- 10 dkg puha margarin

- 5 dkg mogyoró

- 3 dkg kristálycukor

A krémhez
- 3 tojás

- 20 dkg cukor

- 45 dkg joghurt

- 9 dkg tejszínes tömlős krémsajt 

- 6 ek. liszt

- 3 dl tejszín

- 30 dkg málna

Elkészítés

  1. A kekszet finomra daráljuk a mogyoróval együtt, majd a margarinnal és a kristálycukorral összegyúrjuk. Morzsás tészta lesz belőle. Az a lényeg, hogy a margarin mindenhol érintse a darálékot, így nem lesz száraz. Ha kész a "tésztánk" készen van, akkor egy 24-26 cm átmérőjű tortaformába vágjunk sütőpapírt, majd tapicskoljuk a masszát egyenletesen a forma aljába. A formát kívülről vonjuk be alufóliával. Nagyon fontos, hogy mindenhol (alul is) legyen alufólia. Állítsuk a formát egy nagy magas falú tepsibe.
  2. A krémhez a tojásokat keverjük el a cukorral, a krémsajttal majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a joghurtot is. Keverjük ki alaposan. 
  3. A tejszínt verjük fel. 
  4. 20 dkg málnát helyezzünk el a tésztán, úgy hogy mindenhol befedje azt. 
  5. A krémhez kézzel keverjük a tejszínt, majd az egészet öntsük a málnákra. A tepsibe öntsünk forró vizet. A víz körülbelül a tortaforma egyharmadáig érjen. 
  6. 150°-ra előmelegített sütőben süssük 1 órán keresztül vízgőzben. Nem baj, ha remegős a közepe, vegyük ki, és hűtsük szobahőmérsékletűre. tegyük hűtőbe 1-3 órára, és hidegen tálaljuk a maradék friss málnával díszítve.

Megjegyzés

Aki klasszikus sajttortát szeretne használjon a liszt és a joghurt helyett 50 dkg mascarponét. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése