2013. április 14., vasárnap

Medvehagymás langalló

A medvehagymás receptek elözönlötték az internetet. Nem csoda, hiszen most van a szezonja. A medvehagyma nagyon egészséges, hiszen csökkenti a magas vérnyomást, tisztítja a szervezetet, enyhíti a fejfájást, jó a hasmenésre és a szorulásra is, valamint tisztítja a vért is. Nagyon sok ételhez felhasználható, krémlevesekbe, pogácsákba, sós muffinokba nagyon jól illik. Én kenyérlángost csináltam belőle ebédre. Nagy sikere volt.


 

Hozzávalók


- 5 dkg élesztő 

- 2 dl + 2 dl tej

- 50 dkg liszt 

- 1 tojás

- 1 nagy csipet só

- 20 dkg reszelt sajt

- 40 dkg tejföl

- bacon ízlés szerint (én 6 szeletet használtam, de a család férfi tagjai kevesellték)

- 15-20 levés friss medvehagyma

Elkészítés

  1. 2 dl tejet megmelegítünk, adunk hozzá egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10-15 perc alatt megkelesztjük.
  2. Az élesztőhöz adjuk a tojást, a liszt felét és a maradék tejet, és alaposan összegyúrjuk. Adunk még hozzá lisztet, annyit, hogy jó állagú kelt tésztát kapjunk. Meleg helyre tesszük és lefedve 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük. 
  3. Lisztezett deszkán négyszög alakúra nyújtjuk és egy tepsire tesszük. 200°-on 15 percig sütjük.
  4. A szalonnákat felkockázzuk, és megpirítjuk.
  5. A tejfölt elkeverjük a sajttal, és az apróra vágott medvehagymával.
  6. A tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük a tejfölös keverékkel, megszórjuk a baconnal, és visszatesszük még 10-15 percre a sütőbe. Akkor jó, ha a széle megpirult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése